Kratko o Crnoj Gori

     Crna Gora – zemlja snova! To je neverovatno, i u velikoj meri jedinstveno mesto na Balkanskom poluostrvu, raspoloženo na samom jugu poluostrva, i s punim se pravom naziva biserom Jadrana.

     Ovde će svako za sebe naći ono što mu se sviđa . Netaknuta živopisna priroda, čisto i prelepo more, odlične plaže, brze reke, jedinstvena jezera, veličanstvene planine i kanjoni, neponovljiva i zdrava klima... I sve je to raspoloženo na maloj, svega 13 812 km2, teritoriji Crne Gore. Zahvaljujući svojoj «kompaktnosti», gosti ove čarobne zemlje imaju mogućnost da vide i osete svu njenu lepotu na jednom dahu. Istorijska bogatstva zemlje, njene kulturne i duhovne tradicije, jedinstvena kuhinja, ljubazni i predusretljivi ljudi – to je samo mali deo onoga što ukrašava Crnu Goru i zasigurno, izaziva u vama želju da se stalno iznova vraćate ovoj bajci.

     Mnogi turisti iznova i iznova dolaze u Crnu Goru koja ih privlači odmorom na plažama Jadrana i pleni svojom čistoćom i azurnim plavetnilom mora. Voda je toliko čista, da na pojedinim mestima dozvoljava da se vidi dno na dubini i do 40 metara. Dužina morske obale Crne Gore iznosi 293 km, od kojih 73 km zauzima 117 plaža. Njihova različitost u Crnoj Gori zadivljuje! One su i peščane, i šljunkovite, i opremljene, a još, praktično su sve raspoložene u zaštićenim od vetrova i talasa uvalama. Osim toga, za ljubitelje «ne samo ležati na plaži», uvek može da se nađe veliki broj različitih načina za zabavu. Obradujte sebe ronjenjem, morskim ili slatkovodnim ribolovom, morskim izletima brodom, čamcem ili romantičnim jedrilicama, raftingom, planinarenjem, vožnjom biciklovima ili prosto šetnjom po živopisnim mestima stvorenim samom prirodom. Zimi možete priuštiti sebi odmor na skijalištu, raspoloženom u blizini grada Žabljak na severo-istoku zemlje. I pored svih tih zadovoljstava koja vam pruža ova zemlja, možemo naglasiti potpuno odsustvo na njenoj teritoriji teške i štetne industrije, što u velikoj meri povećava njenu privlačnost, kao zemlje-centra za lečenje i oporavak.

Crna Gora, koju vredi posetiti

     Mala zemlja u srcu jugoistočne Evrope pod nazivom Crna Gora – to je neverovatno mesto koje je do današnjih dana uspelo da u sebi sačuva sve momente evolucije čovečanstva, od potpuno netaknutih rukom naše sabraće prirodnih rezervata do super-savremenih zabavnih centara, gde su i prvo i drugo tesno isprepletani sa bezbrojnim istorijskim lokalitetima širom zemlje.

детаљ

+38-067-730-09-80

e-mail crnogorski.raj@gmail.com
skype: crnogorski.raj
2015 CRNOGORSKI RAJ DOO. ALL
RIGHTS RESERVED.
Design TSENIX